Collectivist worden

Jij bent..

Een collectieveling. Een makker. Bovengenoemde vos is op zijn gemak in de vurigheid en gretigheid van de Ondeugende Actie. Vrij en bandeloos, ga je. Lucifers. Potje verf op zak. Wie weet. Je hebt de smaak van onrecht al te lang geproefd. Je steekt je er je tong van uit. Niet dat de wereld colloquiaal naar de getver is, maar jij weet: verandering moet je forceren. Alle Essayisten zéggen het. Jij dóet het. Na de gemeenschappelijke samenkomst en het dansen, trekt deze vos samen met de andere ondeugenden de stad in om streken uit te halen. We begrijpen je. Nee, nog meer: We houden van je. Jij bent de voorhoede.

❤  ❤  ❤  

De onschuld voorbij. Je gelooft niet dat jouw maandelijkse vijfje aan Amnesty International structurele verandering gaat brengen. Je droomt van spanning. Ophef en Ondeugd. ‘Nja Mark, de Collectivisten staan er: als we verandering kunnen fixen met een paar euro de maand..‘ is een zin die bij je past. Daarbij ben je een rekenwonder.
Jij hebt gerekend dat als je één starbucks grande verdi koffiechino laat staan, zomaar eens kunt bijdragen aan een beter Nederland. Dat is mooi, want eigenlijk dronk je die sowieso al niet. Je bent onze steunpilaar en onmisbaar in het Collectief.  Ook van jou houden we. 

❤  ❤  ❤